Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση EUNET

Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο "Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση EUNET στην Πράγα":
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη αποστολή συμμετείχε το Σπίτι της Ευρώπης στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση EUNET, το επίσημο δίκτυο των Σπιτιών της Ευρώπης. Η EUNET αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο που είναι αφιερωμένοι στην προώθηση της Ευρωπαϊκής Ιδέας και της Συνεργασίας των Λαών της Ευρώπης μέσα από την εκπαίδευση νέων και ενηλίκων. Αποτελείται από 61 οργανισμούς-μέλη σε 20 χώρες που στόχο έχουν 1 Ευρώπη για όλους.
Η αποστολή του Σπιτιού της Ευρώπης αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Σπιτιού, Μιχάλη Καβουκλή, τη πρώην Πρόεδρο, Μαριλένα Σωκιανού, τη Γραμματέα, Κατερίνα Σταματελοπούλου, τον Ταμία, Σταύρο Χρυσοχό και τα μέλη του Δ.Σ. Δημήτρη Δοντά και Μαγδαληνή Τσουρδιού. Την αποστολή συνόδευσε και το μέλος του Σπιτιού, κος Ντίνος Σωκιανός.
Η φετινή Γενική Συνέλευση και Συνέδριο της EUNET, έλαβε χώρα από τις 20 έως τις 23 Νοεμβρίου 2014 στη τσεχική πρωτεύουσα, την Πράγα, και ήταν αφιερωμένη σε τρεις επετείους: 1. Τα Δέκα Χρόνια από την ίδρυση της EUNET το 2004, 2. Τα Δέκα Χρόνια από την μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκή Ένωσης το 2004, και 3. Τα Είκοσι Πέντε Χρόνια από την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ο γενικός τίτλος του συνεδρίου ήταν "Η Ευρώπη και οι Πολίτες της: 1989 - 2004 -2014" και σκοπός των διαλέξεων και εργαστηρίων ήταν να αποτυπώσουν πως άλλαξαν την Ευρώπη η Πτώση του Τείχους του Βερολίνου και η μεγάλη Διεύρυνση του 2004, δύο βασικά γεγονότα που "ένωσαν" την Δυτική με την Ανατολική Ευρώπη, και πως, δέκα χρόνια μετά, οι Πολίτες της Ευρώπης διαχειρίζονται τις αλλαγές που επήλθαν και πόσο συμμετέχουν στη διαμόρφωση του κοινού μέλλοντος. Άλλωστε, βασικός σκοπός τόσο της EUNET όσο και των μελών της είναι να προωθήσουν την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών στις εξελίξεις και στις διεργασίες για την διαμόρφωση αυτού του κοινού Ευρωπαϊκού Μέλλοντος, ώστε οι πολίτες να συζητήσουν και να συναποφασίσουν για αυτό και να ωφεληθούν περισσότερο από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς που οι ίδιοι διαμόρφωσαν.

Στα πλαίσια της Γ.Σ. πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Δικτύου για την ανάδειξη του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου του. Η πρώην Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, κα Μαριλένα Σωκιανού, εξελέγη για τέταρτη συνεχή φορά στη διοίκηση της EUNET εξασφαλίζοντας ενεργή συμμετοχή του Σπιτιού της Ευρώπης στις αποφάσεις για το μέλλον του Δικτύου αλλά και εκπροσωπώντας την Ελλάδα, την Κύπρο και γενικά τον Ευρωπαϊκό Νότο στο Δ.Σ. της EUNET. Πρόεδρος του Δικτύου εξελέγη ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Robert Schuman που εδρεύει στο Scy-Chazelles της Γαλλίας, κος Richard Stock, Ταμίας ο κος Hanns Christhard Eichhorst από τη Βόννη της Γερμανίας και τα υπόλοιπα μέλη είναι ο Wolfgang Forthofer, από το Salzburg της Αυστρίας, ο Kamil Sládek , από τη Bratislava της Σλοβακίας, ο Karsten Lucke από το Bad Marienberg της Γερμανίας και ο Åke Söderman από το Gävle της Σουηδίας.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οριστικοποιήθηκαν και οι λεπτομέρειες για προγράμματα και δράσεις της EUNET σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα στο www.houseofeurope-rhodes.eu.

Από το Γραφείο Τύπου του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο

Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100, Rhodes, GREECE
Visit our website www.houseofeurope-rhodes.eu
Connect with us on Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου