Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Προς κάθε υπεύθυνο… Θα ενδιαφερθεί κάποιος για τους σκουπιδότοπους των Φανών οι οποίοι ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια;

Προς κάθε υπεύθυνο…
Την ίδια στιγμή που ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ για το φτιάξιμο του δρόμου - και καλά κάνουν - ο οποίος οδηγεί στο εξωκλήσι του Αϊ Γιάννη – προφανώς για να αξιοποιηθεί η περιοχή -, κάθε λογής τροχοφόρο μεταφέρει εκεί τόνους με σκουπίδια – ηλεκτρικές συσκευές, καναπέδες, κρεβάτια, αλλά και ότι μπορεί κάποιος να φανταστεί – και τα πετάει δίπλα ακριβώς στο Εκκλησάκι!!!
Για το ίδιο θέμα, ξαναγράψαμε παλαιότερα και δείξαμε φωτογραφίες αλλά και βίντεο…
Δεν ίδρωσε όμως το αυτί κανενός!!!
Θα βρεθεί κάποιος υπεύθυνος να τραβήξει κάποιο αυτί η μήπως θα πρέπει το θέμα να φτάσει στον Εισαγγελέα;;;  

Σημείωση: Πριν λίγο καιρό στο χώρο υπήρχε απαγορευτική πινακίδα για το πέταγμα μπάζων και σκουπιδιών… τώρα η πινακίδα έχει “πέσει” κάτω…
Λίγα λόγια γι' αυτούς που έριξαν τα σκουπίδια:
Η ανάπτυξη της ευφυΐας του ανθρώπου είχε αναρίθμητα θετικά αποτελέσματα αλλά παράλληλα με τα θετικά εμφανίστηκαν και αρνητικά τα οποία έμελλαν να αλλάξουν τη ζωή του όπως αυτός είχε γνωρίσει αρχικά. Τα αρνητικά αυτά αποτελέσματα γεννηθήκαν  μέσα από τις τεχνολογικές κατασκευές του ανθρώπου όλα αυτά τα χρόνια. Κάποια από αυτά έχουν υλική υπόσταση και είναι δηλαδή ότι μένει ανεκμετάλλευτο ή καλύτερα άχρηστο απ’τις καθημερινές δημιουργίες και καταναλώσεις του ανθρώπου και αφού δεν του χρησιμεύουν σε κάτι, πολύ απλούστατα τα πετάει. Αυτά τα ανεκμετάλλευτα πράγματα ονομάστηκαν από τον άνθρωπο.
Στην πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού μέσα στην αιωνιότητα, ο άνθρωπος εξελισσόταν στο πέρασμα των αιώνων, γινόταν όλο και πιο ευφυής, εξέλισσε την τεχνολογία του και προσπαθούσε να την αξιοποιήσει στο έπακρο. Ανακάλυπτε και δημιουργούσε καινούργια πράγματα. Με τις τεχνικές που ανέπτυσσε κατασκεύαζε εργαλεία ώστε να διευκολύνει την καθημερινή του ζωή. 
΄ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ΄΄. 

Δεν ήξερε όμως ότι τα καθημερινά του απορρίμματα θα είχαν αντίκτυπο στο περιβάλλον στο οποίο ζει. Έχοντας λοιπόν άγνοια γι’ αυτή την τεράστια σημασίας λεπτομέρεια, επιβάρυνε καθημερινά με αλόγιστη ευκολία το περιβάλλον του με μεγάλους όγκους απορριμμάτων. Η συνήθεια αυτή του ανθρώπου συνεχίζεται μέχρι τη σύγχρονη εποχή με αποτέλεσμα το θέμα των απορριμμάτων να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις αφού τα τελευταία χρόνια αποτελεί έναν από τους κυριότερους ρυπογόνους παράγοντες και είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους μόλυνσης του περιβάλλοντος.
Φωτογραφίες: ΡΟΔΟΣυλλέκτης 











































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου