Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

«ΘΥΜΗΣΕΣ και ΓΕΓΟΝΟΤΑ» Ένα βιβλίο ύμνος για τα Δωδεκάνησα του εξαίρετου φίλου Σεραφείμ Αθανασίου!!!



Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Φίλες και φίλοι, θέλω παρακαλώ λίγο την προσοχή σας.
Πήρα στα χέρια μου ένα βιβλίο με τίτλο «ΘΥΜΗΣΕΣ & ΓΕΓΟΝΟΤΑ» του εξαίρετου φίλου κ Σεραφείμ Αθανασίου, με τον οποίο τελευταία γνωριστήκαμε, μέσω facebooκ.

Χωρίς υπερβολή είναι ένας ύμνος για τα Δωδεκάνησα και τους προγόνους μας, στους οποίους με σεβασμό αναφέρεται,

όταν περιγράφει εκείνες τις ξέφρενες από συγκίνηση εκδηλώσεις, κατά την υποδοχή που επεφύλαξαν οι Δωδεκανήσιοι
στην Ελληνική Χωροφυλακή με την απελευθέρωση( Μάρτιο 1947), αλλά και στα μετέπειτα χρόνια αλληλοεκτίμηση,
που υπήρχε ανάμεσά τους.
Με τον γραπτό του λόγο και με τα άρθρα που κατά διαστήματα, δημοσιεύει η εφημερίδα Ροδιακή, μένω με την εντύπωση
ότι ο κ. Αθανασίου, έχει γίνει γνωστός στο Δωδεκανησιακό λαό, ιδιαίτερα το Ροδιακό, κα, όχι μόνο. Πιστέψτε με όμως
ότι με το βιβλίο του εμένα με αιφνιδίασε ευχάριστα.
Δεν διαφημίζω, απλά γράφω μια αλήθεια, επειδή τα όσα διαβάζω και μαθαίνω, προέρχονται από «πρώτη πηγή».
Ο καλός μας φίλος κ. Αθανασίου βρισκόταν ανάμεσα στους συναδέλφους του Χωροφύλακες οι οποίοι για πρώτη φορά
πατούσαν τα πόδια τους στα ελεύθερα Δωδεκάνησα και εκείνες τις γιορτινές μέρες, της υποδοχής τους από τους
προγόνους μας, με συναρπαστικό εθνικό παλμό και μεγάλη συγκίνηση, περιγράφει στο «ΘΥΜΗΣΕΣ και ΓΕΓΟΝΟΤΑ»!
Όσοι θέλετε να μάθετε περισσότερα ανατρέξτε στην Ιστοσελίδα του www.serathan.com.

ΡΟΔΟΣυλλέκτης Ρουβήμ

Αγαπητέ φίλε Σεραφείμ, επέτρεψέ μου τώρα, να απευθυνθώ σε σένα .
Για την προσφορά στο πρόσωπό μου «ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ», αυτού του πράγματι αξιόλογου βιβλίου σου, θερμά, ολόθερμα, σε ευχαριστώ.
Τα ογδόντα οκτώ σου (88) χρόνια, από καρδιάς σου εύχομαι να τα διπλασιάσεις και εγώ μελλοντικά με χαρά θα δεχθώ και κάποια άλλη σου γραπτή, εξαιρετική όμως για μένα έκπληξη, σαν και αυτή που πριν λίγες μέρες, δέχτηκα!!!
Ο αληθινός σου φίλος, 
«ΡΟΔΟΣυλλέκτης» Ρουβήμ Καρασάββας
Βόλος Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013
Καλέ μου φίλε κ. Ρουβήμ, καλημέρα σου.

Σου στέλνω το βιβλίο μου σε ένδειξη τιμής και μιας όμορφης γνωριμίας μου με ένα Δωδεκανήσιο, που αγαπά-όπως έχω διαπιστώσει- πολύ τον τόπο του και που τον έχει κάνει πιο γνωστό με τις όμορφες φωτογραφίες τις οποίες, κάθε τόσο, δημοσιεύει στοface book.


Είσαι, Ρουβήμ, αλήθεια σου λέγω, φοβερός! Εσένα έπρεπε να είχε η Ρόδος Δήμαρχο!
Μπράβο σου, και σου το τονίζω αυτό μέσα από την καρδιά μου, για τις όποιες πλούσιες ευαισθησίες, που διαθέτεις !

Θέλω να σε ευχαριστήσω γιατί προθυμοποιήθηκες να κοινολογήσεις για να μάθουν και οι δικοί σου φίλοι την κυκλοφορία του βιβλίου μου. Μακάρι να το διαβάσουν όλοι οι Δωδεκανήσιοι, ιδιαίτερα οι νέοι την ηλικία. Και για μένα νέοι είναι και οι μέχρι των εξήντα έξι (66) ακόμη χρόνων, επειδή τόσα χρόνια πέρασαν από τότε που γινόντουσαν εκείνα τα συγκλονιστικά ιστορικά γεγονότα!

Οι προ του έτους 1947(χρόνος ιστορικός) γεννηθέντες, έστω και ως μικρά παιδιά, ίσως θυμούνται κάτι από τις πρώτες εκείνες μέρες απελευθέρωσης της Δωδεκανήσου, που πραγματικά είναι αλησμόνητες!
Δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων αν και σε σένα-διαβάζοντάς το-αρέσει το βιβλίο μου.
Όποια όμως και αν είναι η γνώμη σου-έστω και αρνητική-θέλω να μου την πεις και σου υπόσχομαι πως θα τη λάβω σοβαρά υπ’ όψη μου.

Θα τολμήσω να σου πω ότι πολλοί φίλοι μου ή και απλά γνωστοί μου οι οποίοι συνέπεσε να διαβάσουν το βιβλίο μου «ΘΥΜΗΣΕΣ και ΓΕΓΟΝΟΤΑ» με επιστολές τους (σου στέλνω μερικά αντίγραφα) ή από τηλεφώνου, με ενθαρρύνουν για αυτά που διάβασαν, ιδιαίτερα για τα Δωδεκάνησα και, ειλικρινά χαίρομαι, κάνω όμως τη σκέψη μήπως υπερβάλουν στα όσα γράφουν.
Ως εκ τούτου και κάποιο αρνητικό σχόλιο ή υπόδειξη θα με έκανε πιο προσεκτικό, στην όποια συνεχιζόμενη γραφή μου. Άλλωστε καλέ μου φίλε Ρουβήμ Δημοκρατία έχουμε και, τώρα λέμε ή γράφουμε ότι …θέλουμε.

Σε πληροφορώ πως το βιβλίο μπορούν όποιοι το θέλουν να το «κατεβάσουν» και ηλεκτρονικά (θα το βρουν στην ιστοσελίδα μου www.serathan.com), στην οποία υπάρχουν και λεπτομερείς οδηγίες ή, σε περίπτωση που το θελήσουν δικοί σου φίλοι ή γνωστοί σε έντυπη μορφή, δώσε τους τα τηλέφωνά μου:
24210-84646 και κινητά 69 74707033 ή6958989205 και θα τους το στείλω στη διεύθυνσή τους.

Πρώτα όμως θα το διαβάσεις (όποτε σου μένει χρόνος) και αφού μορφώσεις δική σου γνώμη, θα αποφασίσεις σχετικά.

Μένω με την εντύπωση πως πολύς κόσμος, και με τα όσα ενδιαφέροντα κάθε στιγμή, ηλεκτρονικά τους προσφέρεις, σε έχουν μάθει και σε αγαπούν, έστω και αν μερικοί εξ αυτών, δεν σε έχουν ίσως, ποτέ συναντήσει.

Έχεις αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους, γι’ αυτό και θα κινήσεις αμέσως το ενδιαφέρον, αν για παράδειγμα τους συστήσεις- πέρα από τις όμορφες φωτογραφίες της Ρόδου, με τις οποίες τροφοδοτείς κάθε σχεδόν μέρα τη μερίδα σου στο facebook- τους λες να «κατεβάσουν» ηλεκτρονικά ή και να προμηθευθούν το βιβλίο «ΘΥΜΗΣΗΣ & ΓΕΓΟΝΟΤΑ» το οποίο αναφέρεται και στην Απελευθέρωση της Δωδεκανήσου.
Άντε και… όπως σε βλέπω και με βλέπεις, εγώ στις Φάνες, βρήκα ατζέντη! Ποιος να μου το έλεγε.

Και για να σοβαρευτώ, εμένα φίλε Ρουβήμ, με ενδιαφέρει το βιβλίο μου να το προμηθευτούν, ιδιαίτερα οι Δωδεκανήσιοι, επειδή περισσότερο με αυτούς τους κατοίκους ασχολούμαι, και επιθυμώ πολύ να μάθουν, να μάθετε, κάποια άγνωστα ίσως για όλους σας γεγονότα, συγκλονιστικών στιγμών , από ένα παρόντα/ αυτόπτη δηλαδή μάρτυρα/ που συνέβαιναν
εκείνο το άγνωστο σε πολλούς ιστορικό τελευταίο 5νθήμερο: 27,28,29,30 και 31 Μαρτίου 1947, έτους ευλογημένου για όλον τον Ελληνισμό και περισσότερο για τη Δωδεκάνησο.
Όλα τούτα τα αλησμόνητα και πατριωτικά που έφερναν ή ακόμη φέρνουν δάκρυα στα μάτια, διαδραματιζόντουσαν στο πέρασμά μας με το Αρματαγωγό «ΧΙΟΣ» από τα λιμάνια των μαρτυρικών νήσων του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος και ιδιαίτερα στο λιμάνι της Ρόδου και στους δρόμους της πόλεως μέχρι το Κυβερνείο. Και αυτά τα συγκλονιστικά θέλω -επαναλαμβάνω- να τα μάθουν να τα μάθετε εσείς οι νεώτεροι.

Η θαλάσσια εκείνη ιστορική διαδρομή και επειδή το «έψαξα» θα διακινδυνεύσω να πω, ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει αναφερθεί, από αυτόπτες τουλάχιστον μάρτυρες.

Και εκτός αυτών των στιγμών επιθυμώ να πληροφορηθούν, προπαντός οι νεώτεροι Δωδεκανήσιοι, την αγάπη που νιώθει για σας, ένας παλιός χωροφύλακας, που, ως νέο τότε αστυνομικό όργανο, πατούσε τα Αγια Χώματά σας, και οι μέχρι την ώρα κείνη Έλληνες Σκλάβοι-δικοί σας ΠΡΟΓΟΝΟΙ - τον υποδέχτηκαν (το χωροφύλακα) με τιμές ήρωα, όπως το ίδιο έκαναν και για όλους τους συναδέλφους του.

Οι ΗΡΩΕΣ υποδεχόντουσαν τα ελληνόπουλα της χερσαίας Ελλάδας με δάκρυα στα μάτια, με λιποθυμίες, με ξέφρενους από τη χαρά τους αλαλαγμούς και με κάτι εκδηλώσεις που ανθρώπινος νους, ειλικρινά ομολογώ, αδυνατεί να συλλάβει!

Στιγμές αξέχαστες για τις οποίες και τούτη την ώρα, φουσκώνει κυριολεκτικά το στήθος μου, με αισθήματα χαράς, περηφάνιας και συγκίνησης, επειδή εκείνους τους ΗΡΩΕΣ και ως απλούς ανθρώπους, στην μετέπειτα πολύχρονη αστυνομική μου ζωή, τους γνώρισα καλλίτερα.
Και αυτοί οι τόσο καλοί, ευγενείς, νομοταγείς και υπέροχοι άνθρωποι είναι δικοί σας ΠΡΟΓΟΝΟΙ , για τους οποίους, εσείς οι νεώτεροι αγαπητέ μου Ρουβήμ, πρέπει να είστε περήφανοι!

Τους θυμάμαι και τους αγαπώ. Όπως αγαπώ και τους απογόνους αυτών των ΗΡΩΩΝ για τους οποίους προσεύχομαι να τους προστατεύει ο Θεός.

Ρουβήμ, καλέ μου φίλε, ειλικρινά θέλω να είσαι με την οικογένειά σου πάντα καλά και έτσι να μένεις πάντα, δραστήριος και γεμάτος ζωντάνια. Πιστεύω οι όποιοι στον αέρα φίλοι σου, όπως και εκείνοι που έρχονται σε επαφή μαζί σου, θα είναι, όπως και εγώ, ενθουσιασμένοι.
Να ζήσεις.


Με απεριόριστη εκτίμηση και αγάπη για σένα, την οικογένειά σου και όλους τους Δωδεκανησίους.

Φιλικότατα

Σεραφείμ Αθανασίου

Τηλ. 24210-87.646 & 24210-48017
Κινητά 6974707033 και 6958989205

Μερικά αντίγραφα επιστολών, αναγνωστών του βιβλίου «ΘΥΜΗΣΕΣ και ΓΕΓΟΝΟΤΑ»
Γιάννης Δ. Πατρίκος - Από Bιβλιοπαρουσίαση στη "ΘΕΣΣΑΛΙΑ" Πρωινή Εφημερίδα
Βόλος 10 Μαρτίου 2013
Νέος πεζός λογοτεχνικός λόγος από το Σεραφείμ Αθανασίου "Θ ύ μ η σ ε ς και γ ε γ ο ν ό τ α"
Ο σεβαστός μου Σεραφείμ Αθανασίου, Μοίραρχος Χωροφυλακής ε.α., είναι γνωστός στο αναγνωστικό του ημερήσιου Τύπου κοινό της πόλεώς μας με τα πολλά χαριτωμένα δημοσιεύματά του, ιστορικού, λαογραφικού, χρονογραφικού, ευθυμογραφικού περιεχομένου.

Αρκετά από αυτά είχε την έμπνευση και την καλή διάθεση να κωδικοποιήσει σ' ένα πολύ ενδιαφέρον για ανάγνωση βιβλίο με τίτλο "Θύμησες και Γεγονότα", σχ.15Χ23 εκ. 282 σελ., που πρόσφατα εξέδωσε από την "Τυποεκδοτική Γεωργιάδη Ο.Ε.", παρέχοντάς μας την ευκαιρία και χαρά να αναγνώσουμε τα αξιοπρόσεκτα κείμενά του.

Το βιβλίο ο πολυγράφος συγγραφέας αφιερώνει με συγκίνηση και τρυφερότητα: "Στην αγαπημένη μου σύζυγο Φωτούλα και στα παιδιά μας, Μαιρούλα, Χρήστο και Μιχαήλ~Ζήση. Επίσης, στο Διονύση μας, τον οποίο αγαπάμε, όπως τα παιδιά μας".

Προλογίζει το βιβλίο ο διακεκριμένος φιλόλογος επίτιμος Γυμνασιάρχης Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει και τα ακόλουθα σχετικά με τη συγγραφική ικανότητα του κ. Σεραφείμ Αθανασίου και το περιεχόμενο των κειμένων του βιβλίου:

"Αν και εμπειροτέχνης της γραφής ο κ. Αθανασίου, εξελίχθηκε σε μια αξιοπαρατήρητη από κάθε άποψη συγγραφική παρουσία: με το δικό του λεκτικό κώδικα, όπου εμφυλλοχωρεί και το προγονικό του γλωσσικό ιδίωμα, αλλά και με ένα εκφραστικό ύφος, γενικότερα, που αποκαλύπτει την πραγματικά χαριτόβρυτη προσωπικότητά του...

Στα κείμενα του παρόντος βιβλίου τόσο αυτά που έχουν μορφή ανοιχτής επιστολής (και που θίγονται σοβαρά ζητήματα της επικαιρότητας), όσο και εκείνα που αποτυπώνουν δίκην χρονογραφίας διάφορα "επεισόδια" από τη ζωή
(ατομική, οικογενειακή, υπηρεσιακή) του συγγραφέα μας, μπορεί εύκολα κανείς να διακρίνει, το λιγότερο, τα στοιχεία της ειλικρίνειας και της αλήθειας".

Στο "Αυτοβιογραφικό Σημείωμα" που ακολουθεί τον πρόλογο, διακρίνουμε τη δύναμη του χαρακτήρα, την εσώψυχη έφεση για πρόοδο, αναβάθμιση του επιπέδου εκπαιδεύσεώς του, ανάδειξη στην αγωνιστική κονίστρα της ζωής, δημιουργία χρηστής οικογένειας, την αταλάντευτη αφοσίωση στην εύορκο εκτέλεση του υπηρεσιακού χρέους.

'Όλα αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία μιας αξιόλογης κι αξιοσέβαστης προσωπικότητας.
Tα κείμενα του βιβλίου αποτελούν βιώματα πτυχών της ζωής του στο χωριό της γεννήσεώς του, Κόμνηνα Λοκρίδος, στην Υπηρεσία, στην οικογένεια, στην αναστροφή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στις διαπροσωπικές του σχέσεις με πρόσωπα, με τα οποία συνδέθηκε φιλικά ή που με την όλη βιοτή τους τον εντυπωσίασαν.

Ορισμένα κείμενά του αφορμώνται από σύγχρονα ιστορικά γεγονότα, όπως η απελευθέρωση των Δωδεκανήσων (1947), η βίαιη κατάληψη από τους Τούρκους της Βορείου Κύπρου κατά την επιχείρηση "Αττίλας" (1974), τα γεγονότα στα Ίμια (τέλος Ιανουαρίου 1996) από "κακώς κείμενα" στην ελληνική διοίκηση, τα οποία κρίνει αντικειμενικά και ζητεί τη διόρθωσή τους.

Πολλά είναι ηθογραφικές διηγήσεις, άλλα ανήκουν στο χώρο του χρονογραφήματος θίγονται καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινότητας, όπως η εκτεταμένη εγκληματικότητα από ξενόφερτες συμμορίες και προτείνονται με παρρησία τρόποι αντιμετωπίσεως, άλλα, τέλος, είναι ευθυμογραφήματα και βγάζουν πολύ γέλιο, που ομορφαίνει τη ζωή μας στους αιχμηρούς και δύσκολους καιρούς που ζούμε.
'Ολα, πάντως, διακατέχονται από ειλικρίνεια ψυχής, αγάπη προς την πατρίδα, τον συνάνθρωπο, από μύχιο καημό βελτιώσεως, των συνθηκών της κοινωνίας επ' αγαθώ των πολιτών.

Άπαντα είναι γλαφυρά, συναρπαστικά, διατυπωμένα με μια πηγαία, ρέουσα, λαγαρή αβίαστη γλώσσα που αναβρύζει από καλλιεργημένη, γεμάτη ανθρωπιά αισθαντική ψυχή, τερπνά αναγνώσματα, τα οποία ευφραίνουν τον αναγνώστη, τον συγκινούν και τον διδάσκουν.

Συγχαίρομε εκ βαθέων τον συγγραφέα για το πολύπλευρα ενδιαφέρον πόνημά του και του ευχόμαστε ολόψυχα ο Θεός να του χαρίζει υγεία και τον φωτισμό Του, ώστε να συνεχίσει να εκβλύζει με αφθονία "λάλον ύδωρ" από την βρυσομάνα της ψυχής του, πράγμα που εκθύμως του συνιστούμε, όπως έκαμαν και άλλοι συμπολίτες μας και συνάδελφοί μου.
Γιάννης Δ. ΠΑΤΡΙΚΟΣ
Φιλόλογος
Επίτιμος Λυκειάρχης

Γιάννης Αθανασίου 2013-03-06 00:20:46 Ευχαριστώ τον Γητευτή των Ανθρώπων
Αγαπημένε παππού και πνευματικέ καθοδηγητή μας,

Πριν ακόμα σε γνωρίσω από κοντά, έχω γοητευθεί από την περιγραφική πένα σου, τον αδαμάντινο χαρακτήρα σου και τις πλούσιες εμπειρίες και αναμνήσεις σου.


Τα βιώματά σου αποτελούν πυξίδα για εμάς τους νεώτερους που προσπαθούμε να βρούμε την Ιθάκη μας μέσα σε αυτές τις αρνητικές οικονομικές και πολιτισμικές συγκυρίες.
Είσαι ένας γεφυροποιός που με την γραφή σου ενώνεις το δύσκολο αλλά όμορφο παρελθόν με το δυσανάγνωστο αλλά ελπιδοφόρο μέλλον. Είσαι ένας κήρυκας της μετριοφροσύνης, της σύνεσης, του καθήκοντος, της πατριδογνωσίας, των οικογενειακών αξιών, της φιλίας, της ανθρωπιάς και του
πολιτισμού.

Αποτελείς φάρο που μας προστατεύει από τους υφάλους της σύγχρονης πραγματικότητας και μας οδηγεί μέσα από «θύμησες και γεγονότα» του πολύπλευρου παρελθόντος σου σε ασφαλέστερα λιμάνια.


Σε ευχαριστώ για το πολύτιμο βιβλίο-δώρο που μου έστειλες. Σε ευχαριστώ που μας στηρίζεις με την σοφία σου από το κέντρο της Ελλάδος, το Βόλο, και μας διδάσκεις μέσα από τα συγγράμματά σου αιώνιες αξίες για μια ενάρετη στάση ζωής. Με κάνεις υπερήφανο που μοιράζομαι κάποια γονίδιά σου. Συνάμα, με κάνεις να νιώθω βαθύτατη υποχρέωση να ακολουθήσω το ενάρετο μονοπάτι που έχεις χαράξει σε μια ιστορία ενός σχεδόν αιώνα.
Δεν ξέρω πότε θα καταφέρω να σε επισκεφθώ αλλά να ξέρεις ότι είσαι πάντα δίπλα μου αφού έχεις γοητέψει την καρδιά μου ως διαχρονικός συγγραφέας και ως γητευτής ανθρώπων!

Γιάννης Αθανασίου

Βιοχημικός – ΜΒΑ
University of Illinois – Chicago

Σεργκέι - Σιμέλα - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ // ПОЗДРАВЛЯЕМ - 2011-10-08 02:53:02

Ευχαριστώ τον συγγραφέα για τα καλά λόγια που γράφει στο βιβλίο και για την εκτίμηση του προς τον σπουδαίο καλλιτέχνη της Ρωσίας Μαέστρο ΣΥΜΕΩΝ ΚΟΓΚΑΝ! Είμαι Ρώσος μουσικός, παντρεμένος με Ελληνίδα γιατρό. Η Ρωσία είναι μεγάλη Φίλη της Ελλάδας! Έχουμε την ίδια θρησκεία, έχουμε κάνει τους ίδιους πολέμους, είχαμε τους ίδιους εχθρούς και -σχεδόν- τους ίδιους φίλους! Στην Ελλάδα γεννήθηκε και σπουδάζει τώρα το παιδί μας. Είναι η δεύτερη πατρίδα μου και την αγαπώ πολύ! Εύχομαι να βοηθήσει ο Ιησούς Χριστός την Ελλάδα να ξεπεράσει γρήγορα τα μεγάλα οικονομικά της προβλήματα από τους... «φίλους» δανειστές μας όπως και αυτά που μας προκαλούν οι Τούρκοι, αλλά και διάφοροι άλλοι…

Το βιβλίο αυτό μας αγγίζει και μας αρέσει!
Νομίζω, ότι θα πρέπει να μεταφραστεί στα ρωσικά.
Συγχαρητήρια στον συγγραφέα Σεραφείμ Αθανασίου!
Με βαθιά εκτίμηση, Σεργκέι και Simela.
Эта книга касается нас и нам это нравится!
Я думаю, что это должны быть переведены на русский язык.
Поздравляем автора Серафим Athanasiou!
С глубокой признательностью, Сергей и Simela.
Ανδρέας Κ. - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" - 2011-10-03 17:45:27
Σεβαστέ και αγαπητέ μου κ. Αθανασίου.


Επιτρέψτε μου να σας συγχαίρω για το βιβλίο σας για το οποίο ενημερώθηκα από συναδέρφους, και το οποίο με ευχαρίστηση (αλλά και προσοχή)μελετώ αυτό το διάστημα. Υπηρετώ στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ και παράλληλα, φοιτώ στη Νομική. Ο ΗΡΩΕΣ Γεώργιος Σκυλογιάννης και Ιωάννης Ευαγγελινέλης, ήταν ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ και ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ μου. Με ιδιαίτερη συγκίνηση και μεγάλη ευγνωμοσύνη, διαβάζω ό,τι διαλαμβάνει το βιβλίο σας -το όντως αξιόλογο βιβλίο σας- για τους αγαπητούς μου συναδέρφους, την Ελληνική Αστυνομία, τα βιώματά σας από τα χρόνια που υπηρετήσατε στη Χωροφυλακή και την άμετρη αγάπη αλλά και το ενδιαφέρον σας για τους συναδέρφους μου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά την τέλεση των καθηκόντων μας για την ασφάλεια των πολιτών και τα οποία, με σαφήνεια και παρρησία επισημαίνετε μέσα από τα άρθρα του βιβλίου σας. Θα ήμουν ευτυχής εάν -έστω και για λίγο- σας γνώριζα από κοντά. Έχω- έχουμε- τόσα πολλά να μάθουμε από εσάς.


Είστε ΖΩΝΤΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ του Τόπου μας! Εύχομαι ολόψυχα να ζήσετε ΣΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ -πιστεύω- ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ κύριε Σεραφείμ.
Σας ευχαριστώ θερμά!
Ανδρέας Κ.
Αναστασία Παπαζάχου - Θερά συγχαρητήρια για το βιβλίο. |2011-09-24 15:37:29

Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τον ταλαντούχο και σεβάσμιο στην ηλικία συγγραφέα Σεραφείμ Αθανασίου. Αν και είναι το πρώτο του βιβλίο -εύχομαι να τα διακοσαρίσει και να μας χαρίσει και άλλα βιβλία και κείμενά του- μπορεί άφοβα να κατέχει μία θέση ανάμεσα στα βιβλία των καταξιωμένων συγγραφέων του τόπου μας! Το βιβλίο έχει κύρος αφού αναφέρεται σε ιστορικά γεγονότα και καταστάσεις που συνδέονται με την Ελλάδα. Είναι αξιόλογο, πολύ προσεγμένο και καθηλώνει τον αναγνώστη, που τον ταξιδεύει σε άλλες εποχές, τον καθιστά μάρτυρα γεγονότων τα οποία διαδραματίζονται, ενώ ξετυλίγεται το κουβάρι των αναμνήσεων του συγγραφέα που διαθέτει συναρπαστική αφηγηματική τεχνική και τα συναισθήματα μας διαπερνούν το ένα μετά το άλλο.


Θέλω να συγχαρώ δημόσια τον συγγραφέα, να τον ευχαριστήσω που μου χάρισε ξεκούραστες ώρες ανάγνωσης, γεμάτες από πληθώρα παραστάσεων και συναισθημάτων.
Του εύχομαι ο Θεός να του χαρίζει πολλά ακόμη χρόνια και να συνεχίσει να κάνει αυτό που τόσο καλά ξέρει: Nα γράφει!
Αναστασία Παπαζάχου. Ιστορικός τέχνης, Μουσικός, αναγνώστρια.
MHNIAIA EKΔOΣH THΣ ENΩΣEΩΣ
AΠOΣTPATΩN AΞIΩMATIKΩN ΣTPATΟΥ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 • AP. ΦYΛΛOY 60
Eθνική Hχώ, H IΣXYΣ EN TH ENΩΣEI
Σελίδα 20
Γράφει ο
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ
Tαξίαρχος ε.α. ΣΣΕ 76
Yπεύθυνος βιβλιοθήκης EAAΣ

Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ συμμετέχοντας στό 600ο ἐπετειακό φύλλο τῆς Ε.Η, παρουσιάζει τo νέo απόκτημά της το οποῖο συνέπεσε νά εἶναι καί ξεχωριστό: «ΘΥΜΗΣΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» τοῦ Μοιράρχου ε.α. Σεραφείμ Ἀθανασίου.
Μιά βιογραφία τοῦ συγγραφέα μέ φόντο τά ἱστορικά γεγονότα τῆς πατρίδος μας.
Γεννημένος τό 1925 καί ὑπηρετῶντας στήν Χωροφυλακή, ἔζησε πολλά ἱστορικά γεγονότα. Ἕνα εὐχάριστο, στό διάβασμα, βιβλίο ἀλλά καί μεστό ἀπό τίς ἐμπειρίες τοῦ συγγραφέα. (24210-48017,6974707033,

Σημείωση ΡΟΔΟΣυλλέκτη:
Ε-Ξ-ΑΙ-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Ο B I Β Ι Β Λ Ι Ο ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου