Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ανάβαση – κατάβαση του Ατταβύρου την Κυριακή 20 Μαΐου

Σας ενημερώνουμε, ότι στο πλαίσιο του έγκαιρου προγραμματισμού των συνολικών δράσεων του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, εντάσσεται και η καθιερωμένη πλέον ετήσια ορεινή πεζοπορία Ανάβασης – Κατάβασης τουΑταβύρου, που συνδιοργανώνεται από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ισιδώρου, αλλά και με την σημαντική υποστήριξη και αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αθλητική – πολιτιστική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαΐου 2018. Ώρα εκκίνησης: 09:00 π.μ.. 
Η αρχή του ορεινού μονοπατιού είναι στην είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ισιδώρου Ρόδου, από την πλευρά του ελαιοτριβείου. Η κορυφή του όρους Ατάβυρος, βρίσκεται σε υψόμετρο 1.215 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ το ορεινό μονοπάτι και η διαδρομή (2 ωρών ανάβασης και ίσου χρόνου κατάβασης περίπου – εξαρτάται από την φυσική κατάσταση του κάθε πεζοπόρου), που οδηγεί σ’ αυτήν, είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ανεπανάληπτη εμπειρία. Καλούνται λοιπόν να συμμετέχουν οι φίλοι της πεζοπορίας, που σημειωτέον θα πρέπει να είναι υγιείς και οπωσδήποτε να έχουν μια συνεχόμενη επαφή με αυτήν, ώστε να μπορούν να ολοκληρώσουν επιτυχώς και χωρίς προβλήματα την ανάβαση και την αντίστοιχη κατάβαση, του ορεινού μονοπατιού (παιδιά κάτω των δώδεκα ετών προτείνεται να μην συμμετέχουν). 
Σημαντικά και απαραίτητα εφόδια κάθε πεζοπόρου που θα λάβει μέρος σ’ αυτήν την ενδιαφέρουσα δράση είναι: το σακίδιο, ο κατάλληλος ρουχισμός, προπάντων τα κατάλληλα παπούτσια που ενδείκνυνται για ορεινή ανάβαση-κατάβαση, αδιάβροχο (απαραιτήτως), νερό, καπέλο, ρουχισμός αλλαγής στην κορυφή (t-shirt, πουλόβερ), αφού θα πρέπει να τονισθεί, ιδιαιτέρως, ότι η εναλλαγή της θερμοκρασίας στην κορυφή είναι σημαντική, ένα μικρογεύμα που θα απαρτίζεται από σάντουιτς & φρούτα. Προτείνεται προαιρετικά, η φωτογραφική μηχανή ή κάμερα, ή κινητό τηλέφωνο που τα συνδυάζει, ώστε να απαθανατιστεί η σπάνια αυτή εμπειρία. 
Η εκδήλωση θα καταλήξει, όπως κάθε φορά, σε παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων Αγίου Ισιδώρου «Νίκος Γκάλης», υπό την επιμέλεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ισιδώρου, όπου θα προσφερθεί δωρεάν το παραδοσιακό φαγητό της «κουλντουρίας» (=χειροποίητες χυλοπίτες). 
Οι εθελοντικές ομάδες που αναφέρονται πιο κάτω, θα συνδράμουν αποφασιστικά όπως πάντα, με ενισχυμένο αριθμό μελών τους, για την ασφαλή ανάβαση και κατάβαση των πεζοπόρων μας: το «Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου, η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ.), η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης Καταστροφών (Ε.Ο.Π.Κ.) C.B. Δωδεκανήσου, καθώς και η Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ.) Σαλάκου. 
Η δράση υποστηρίζεται σθεναρά από την Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, τον Αθλητικό Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αγίου Ισιδώρου, τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, όπως την Δ/νση Τροχαίου Υλικού και Μηχανημάτων και ειδικότερα από τον καθ’ ύλην Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, κ. Κυριαζή Στέφανο. 
Πλήθος επίσης ιδιωτικών επιχειρήσεων, οι οποίες θα μνημονευθούν αναλυτικά στο τελικό Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης, συνδράμουν σημαντικά, ως ευγενικοί υποστηρικτές και χορηγοί, για την επιτυχία της. 
Το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» είναι ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η επίσημη Ιστοσελίδα του Rodos Events ο διαδικτυακός χορηγός προβολής της. 
Λεωφορεία του Δήμου Ρόδου θα είναι σταθμευμένα στην Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου από τις 07:30 το πρωί της ίδιας ημέρας (Κυριακή 20 Μαΐου 2018), για να εξυπηρετήσουν φίλους πεζοπόρους που αδυνατούν να βρεθούν στην περιοχή με δικά τους μέσα. 
Απαραίτητη επίσης θεωρείται η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής γι’ αυτούς που θα επιλέξουν την μετακίνησή τους με τα λεωφορεία στο τηλέφωνο 2241035937 του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου. 
(Εργάσιμες ημέρες και ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08:00 π.μ. έως 15:00) 

Φωτογραφίες από την περσινή Ανάβαση – κατάβαση του Ατταβύρου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου