Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΡΗΤΗΝΙΑΣ

Η μεσαιωνική γιορτή κάστρου Κρητηνίας έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία εννέα χρόνια και ο κόσμος που το γνωρίζει θέλει να αναβιώσει ξανά δύο μεσαιωνικές βραδιές στο επιβλητικό και όμορφα φωταγωγημένο κάστρο του χωριού με συναρπαστικό θέαμα από καλλιτέχνες ζογκλέρ με ακροβατικά και φωτιές, με ξιφομάχους ιππότες που κόβουν την ανάσα για το ποιος θα νικήσει και θα στεφθεί ιππότης, με το βασιλιά και τη βασίλισσα να παρακολουθούν το θέαμα και τον κόσμο συνεπαρμένο να ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.

Η μεσαιωνική γειτονιά αναβιώνει με τις γυναίκες του κάστρου να ασχολούνται με τις ετοιμασίες και τις παρασκευές παραδοσιακών φαγητών, τους μάγειρες να ανάβουν φωτιές και με τα τεράστια σκεύη να ετοιμάζουν στους επισκέπτες χιλιονόστιμους μεζέδες και τερψιλαρύγγια φαγητά. Οι μεσαιωνικές τυρόπιτες γίνονται ανάρπαστες ενώ το παραδοσιακό κατιμέρι με μέλι τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Θα προσφερθεί στον κόσμο δωρεάν σιταλευριά ή μελεκούνι που παρασκευάζεται επί σκηνής.

Η μπύρα θα ρέει άφθονη και ο ήχος της ζωντανής μεσαιωνικής μουσικής θα κάνει τα όμορφα κορίτσια του κάστρου χαρούμενα που θα χορέψουν μπροστά στο βασιλιά και στον κόσμο. 

Ο παραμυθάς θα συνεπάρει τα παιδιά με το μεσαιωνικό αφήγημα του και τα παιδιά θα σηκώσουν ψηλά τα σπαθιά τους για να δείξουν στους ιππότες ότι θέλουν να γίνουν και αυτοί μελλοντικοί υπερασπιστές του κάστρου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητηνίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. η Τοπική Κοινότητα Κρητηνίας και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου σας προσκαλούν να ζήσετε αξέχαστες μεσαιωνικές στιγμές με τα παιδιά σας, τους συγγενείς σας ή τους φίλους σας στο κάστρο Κρητηνίας το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Ιουνίου στις 19:00.

Θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο για μεταφορά κόσμου. Τηλ. 6977 378 378

Καλή μεσαιωνική διασκέδαση!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου