Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Υψηλάντη 42 – Ρόδος- enosigmrodou@gmail.com- τηλ. 6976507568

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Τη φετινή σχολική χρονιά με βάση το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των Συλλόγων Γονέων θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα οι εκλογές σε όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων. 
Από τη δική μας συμμετοχή, από τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουμε τα νέα ΔΣ σε Συλλόγους Γονέων σε κάθε σχολείο, στις Ενώσεις, στις Ομοσπονδίες, κρίνονται πάρα πολλά. 
Πρώτα απ’ όλα κρίνεται τι όπλο θα έχουμε εμείς οι γονείς στα χέρια μας για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που χρειάζονται τα παιδιά μας. 
Και είναι αλήθεια ότι χρειάζονται πολλά.
Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ανέδειξε τα οξυμμένα προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν στην εκπαίδευση αλλά και το πού στόχευαν οι αλλαγές της κυβέρνησης, αφού κι αυτές παρόλα τα λόγια τα παχιά, ουσιαστικά κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Το όπλο που έχουμε στα χέρια μας, ο Σύλλογος, η Ένωση Γονέων πρέπει να το αξιοποιήσουμε σωστά. Κανείς δεν φοβάται Συλλόγους Γονέων που αποδέχονται τη μιζέρια της κατάστασης, δεν διεκδικούν και καλύπτουν αυτοί τις ευθύνες που έχει η πολιτεία. 
Αντίθετα, οι κυβερνήσεις έχουν κάθε λόγο να φοβούνται Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων που διεκδικούν:
να είναι η παιδεία αποκλειστικά δημόσια, πραγματικά δωρεάν, για να μη βάζει ο γονιός συνέχεια το χέρι στην τσέπη για την παιδεία του παιδιού του.
ένα ενιαίο εκπαιδευτικό σύστημα που θα διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με αγάπη για τη γνώση, και όλους τους ανθρώπους. Που θα καλλιεργεί την κριτική σκέψη, θα ερευνά και θα αναπτύσσει τα ταλέντα τους, θα κεντρίζει το ενδιαφέρον και την φαντασία τους.
σύγχρονες κτιριακές υποδομές των σχολείων. Για να υπάρχουν σχολικές μεταφορές, καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, κοινωνικοί λειτουργοί και σχολικοί φύλακες.
τα δικαιώματα στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες.
τα δικαιώματα των παιδιών μας στην ολοκληρωμένη δημόσια υγειονομική κάλυψη, τον ελεύθερο χρόνο, διεκδικώντας από το κράτος και τους δήμους.

Θέλουμε Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων που παλεύουν για να γίνουν τα σχολεία εστίες μαθητικής δημιουργίας για να μπορούν τα παιδιά μας να εκφράζονται, να δημιουργούν, να αθλούνται. 

Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα δεν δουλεύει για όλους, ορθώνει φραγμούς.

Η ιδιωτική εκπαίδευση και η παραπαιδεία κυριαρχούν. Πολλά κρίνονται από την τσέπη του γονιού. Όλοι εμείς, οι μισθωτοί, οι μικροί επαγγελματίες και αγρότες, οι άνεργοι, δηλαδή αυτοί που με δυσκολία τα βγάζουμε πέρα, πληρώνουμε τη μόρφωση των παιδιών μας πολύ ακριβά. Από τα φροντιστήρια, ως τη «λίστα» της νέας σχολικής χρονιάς. Από τα αθλήματα και την καλλιτεχνική παιδεία, ως και την καθαρίστρια ή την τραπεζοκόμο στο σχολείο, κάθε τρεις και λίγο μας ζητάνε να βάλουμε το χέρι στην τσέπη.
Τα δημόσια σχολεία είναι απαξιωμένα. Σε πολλές περιπτώσεις τα κτήρια είναι απαράδεκτα, επικίνδυνα για τα παιδιά μας, κακοσυντηρημένα, χιλιάδες παιδιά στεγάζονται σε κοντέινερ. Δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές σε εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι δαπάνες για την παιδεία μειώνονται συνεχώς. Δεν υπάρχει επαρκής καθαριότητα, φύλαξη. Οι εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν, δεν υπάρχει σωστό σύστημα μετεκπαίδευσης, δεν υπάρχουν απαραίτητες ειδικότητες όπως κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι.

Καλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Γονέων και στις εκλογικές τους διαδικασίες, να πρωτοστατήσουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες που θα εμποδίζουν την συνεχιζόμενη υποβάθμιση της εκπαίδευσης και ταυτόχρονα θα ανοίγουν δρόμους για την ολοκληρωμένη μόρφωση των παιδιών μας.

ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΓΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΔΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΝΩΣΗΣ

Οι εκλογικές διαδικασίες και ο τρόπος λειτουργίας των συλλογικών οργάνων των γονιών καθορίζονται με δύο νόμους (ν.1566/1985 και ν.2621/1998), όπου προβλέπεται ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται την ίδια σχολική χρονιά για όλους τους συλλόγους, τις ενώσεις, τις ομοσπονδίες σε πανελλαδικό επίπεδο και μάλιστα σε ζυγό έτος. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το Δεκέμβριο του 2016 όλοι οι σύλλογοι οφείλουν να ολοκληρώσουν τις εκλογικές διαδικασίες για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου και αντιπροσώπων για την Ένωση. Εξαιρούνται τα γυμνάσια και τα λύκεια που έχουν το περιθώριο εκλογών μέχρι το Φεβρουάριο.
Με βάση το νόμο οι γονείς που ψηφίζουν πρέπει να εκπροσωπούν τουλάχιστον το 1/3 των μαθητών του σχολείου. Κάθε κηδεμόνας έχει δικαίωμα μίας ψήφου ανεξάρτητα από τον αριθμό των τέκνων ωστόσο η ψήφος τους εκπροσωπεί όλα τα τέκνα (στην κατάσταση των μαθητών). Προτείνουμε να γίνονται οι εκλογές την ημέρα που δίνονται οι βαθμοί των μαθητών. Δεν ξεχνάμε να κρατήσουμε τις υπογραφές των ψηφισάντων γονέων και τις καταστάσεις με τα ονόματα των μαθητών που εκπροσωπήθηκαν στις εκλογές. Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης. Στόχος μας παραμένει η εκπροσώπηση όσο το δυνατόν περισσότερων Συλλόγων Γονέων στην Ένωση, συμβάλλοντας έτσι στη δημοκρατική και συλλογική λειτουργία του γονεϊκού κινήματος στο νησί μας. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ρόδου είναι στη διάθεση των μελών των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση καθώς και έτοιμα να στηρίξουν και να συμπαρασταθούν σε όλα τα δίκαια αιτήματά τους.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας : Καραπάνου Ειρήνη 6976507568

Παπαδοπούλου Σπυριδούλα 6945700115

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Καραπάνου Ειρήνη

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
Παπαδοπούλου Σπυριδούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου