Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Γιορτή Κάστρου Μονολίθου & Παράσταση «Λεονώρα» Στο πλαίσιο του 7ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ

Ρόδος, 4 Ιουλίου 2013
                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιορτή Κάστρου Μονολίθου & Παράσταση «Λεονώρα»
Στο πλαίσιο του 7ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ


Το μοναδικό Κάστρο τη Μονολίθου, ένα ακόμα διαμάντι της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς, που δεσπόζει επιβλητικά εκεί που ενώνεται το γαλάζιο του ουρανού με το βαθύ μπλε του Αιγαίου Πελάγους … έχει αρχίσει να καταρρέει! Μέρος του θόλου του υποχώρησε και σύντομα θα καταλήξει ένας σωρός από πέτρες στο βυθό της θάλασσας, αν δε γίνουν έγκαιρα έργα αποκατάστασης από το ΥΠΑΙΘΠΑ.

Στις 7 Ιουλίου και ώρα 7μμ, το 7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, θα γιορτάσει το υπέροχο και απόκοσμο αυτό Κάστρο, φέρνοντας στο προσκήνιο την επιβλητική ομορφιά του, τη δυναμική του χώρου να φιλοξενεί εκδηλώσεις και να «αφηγείται» την ιστορία του τόπου μας, αλλά κυρίως … την Ανάγκη Διάσωσης του!

Συμμετέχουμε όλοι στις εκδηλώσεις της Γιορτής του Κάστρου της Μονολίθου, δίνοντας το παρόν, για να δηλώσουμε ότι νοιαζόμαστε και ότι είμαστε όλοι εκεί στον κοινό σκοπό, συγκεντρώνοντας υπογραφές (που θα συλλέξουμε επί τόπου)
ώστε η αποκατάσταση του μνημείου αυτού, να μπει σε άμεση προτεραιότητα!
Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει:
- Αφηγήσεις Μεσαιωνικών Παραμυθιών στο ξέφωτο κάτω από το κάστρο
- Ζωντανή Μεσαιωνική και Παραδοσιακή Μουσική
- Την παράσταση «Λεονώρα»* με την υπέροχη Ολύνα Ξενοπούλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φοινίτση, βασισμένη στη ρομαντική μπαλάντα του Burger, κάτω από τον έναστρο ουρανό, με φόντο το κάστρο.

Το 7ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, κλείνει έτσι την αυλαία με την πιο ατμοσφαιρική εκδήλωση και καλό κρασί, σε ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία του νησιού μας. Σας υποδέχονται … οι Trio Bastardi!

Για τη μεταφορά του κόσμου θα υπάρχει Δωρεάν λεωφορείο του Δήμου, που θα ξεκινάει στις 17:00 από την πλατεία Αγ. Φραγκίσκου, προς Μονόλιθο, με επιστροφή περίπου στις 22:30 προς Ρόδο. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Κοινότητα Καμίρου.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή με SMS στο τηλ. 6972178603 ή στο email: medieval.rose.association@gmail.com (δηλώστε: όνομ/μο, τηλέφωνο, ηλικία).
Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών! (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).


Στις 8 και 9 Ιουλίου, στις 21:30, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την παράσταση ΛΕΟΝΩΡΑ από την ομάδα «προΤΑΣΗ» στο Δημοτικό Ανθόκηπο της πλατείας Ρίμινι (πρώην Ήχος & Φως). Είσοδος: 8ευρώ (παιδιά έως 10 ετών δωρεάν)

Λίγα λόγια για την παράσταση …
Πρόκειται για την κορυφαία μπαλάντα του ρομαντισμού «Λεονώρα», υπογεγραμμένη από τον G. A. Burger σε μνημειώδη μετάφραση Λορέντζου Μαβίλη. Η μπαλάντα αυτή, σε πολυφωνική απόδοση από μία και μόνο ηθοποιό, αναφέρεται στην επιστροφή από τον πόλεμο ενός νεκρού καβαλάρη ώστε να πάρει μαζί του την αγαπημένη του. Το ποίημα, όπως και η ελληνική παραλογή «Του νεκρού αδερφού» διασώζει την αρχετυπική μορφή του ρομαντικού μοτίβου του νεκρού καβαλάρη, που αξιοποιείται στο «Εξωτικό» του Γκαίτε κ.α. Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στη Σητεία της Κρήτης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Κορνάρεια 2013» και εισέπραξε πολύ καλές κριτικές και ενθουσιώδη αποδοχή από το κοινό.
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Φοινίτσης
Ερμηνεία: Ολύνα Ξενοπούλου
Κοστούμι: Στέλιος Ρουκουνάκης
Οργάνωση παραγωγής: Βασιλική Καρυδάκη

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Ένα ακόμα συναρπαστικό διήμερο εκδηλώσεων περιλάμβανε η Γιορτή Μεσαιωνικής Πόλης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Τόσο η Αποκάλυψη του Δράκου της Ρόδου και η περιφορά της Κεφαλής του, από τον Ιππότη Ντε Γκοζόν και τους Σεριέντες του, για τον γιορτασμό των 670 χρόνων από το Θρύλο του Δράκου, όσο και η Δημιουργική Μέρα στο Μεσαίωνα, με τα Εργαστήρια των Παλιών Τεχνών που χάνονται ή και αυτών που αντέχουν στο χρόνο και φυσικά η μεσαιωνική ταβέρνα «Η Φωλιά του Δράκου», συγκέντρωσαν χιλιάδες κόσμου, Έλληνες και Ξένους, που ενθουσιάστηκαν από το θέαμα και την ποικιλία των δραστηριοτήτων, σε ορισμένους από τους πιο όμορφους χώρους της Μεσαιωνικής Πόλης και της Τάφρου. Ψυχαγωγία και Εκπαίδευση, συνδυάστηκαν με τον πιο δημιουργικό και ατμοσφαιρικό τρόπο σε αυτή τη Γιορτή! Γιατί οι δράσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, στρέφονται πάντα γύρω από το τρίπτυχο: Πολιτισμός – Εκπαίδευση – Πολιτιστικός Τουρισμός.


Δεδομένης της ελάχιστης, έως μηδαμινής στήριξης από τους φορείς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές και χορηγούς που συνέδραμαν σε αυτό το διήμερο και ειδικά: το Χρήστο Ευστρατίου, που παρείχε όλα τα υλικά για την κατασκευή του δράκου, τους Μιχάλη και Αντζέλικα Τριανταφύλλου για το σχεδιασμό του, τον κ. Νίκο Διακομιχάλη, τον κ. Νίκο Γιακουμάρο, το Ραφαέλο di Meglio, το Θανάση Διαμαντή, τον Αλέξανδρο Λουϊζίδη, τον κ. Μιχάλη Ροδίτη, τον αθλητικό σύλλογο «Φλόγα», το υπερμάρκετ Πάππου, την Παναγροτική, την Aegean Airlines, το Medieval Inn και φυσικά την Τράπεζα Δωδεκανήσου και την 4η ΕΒΑ για την παραχώρηση των αρχαιολογικών χώρων. Υποστηρικτές του 7ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ είναι το Πολιτιστικό Τμήμα Δωδ/σου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ο ΠΡΟΤΟΥΡ.



Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»

Άννα Αχιολά                                                 Αντρέας Κακλιός

Πρόεδρος                                                     Γενικός Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου