Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συνεχίζονται οι εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Αγροτικής Κληρονομιάς

Συνεχίζονται οι εργασίες για τη δημιουργία του Μουσείου Αγροτικής Κληρονομιάς Ν. Αιγαίου στις Φάνες στον χώρο του παλαιού οινοποιητικού εργοστάσιου της ΚΑΙΡ. 

Τα κτήρια έχουν αναπλεχθεί, τα παλιά μηχανήματα έχουν καθαριστεί και συντηρηθεί και οι εξωτερικοί χώροι διαμορφώνονται.

Από τον υπεύθυνο της «ΑΕΝΑΟΝ» κ. Σησαμάκη Νίκο έλαβα πρόσφατα ένα email σχετικά με το θέμα, ο οποίος προσπαθεί να συλλέξει και να αξιοποιήσει στοιχεία που πιθανότατα κάποιοι έχουν και είναι διαθέσιμοι να τα προσφέρουν ώστε να παρουσιαστούν στο Μουσείο.

Δημοσιεύω το email ώστε αν κάποιοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τεκμήρια/μαρτυρίες (φωτογραφίες, συνεντεύξεις, ημερολόγια κ.ά.) που σχετίζονται με το εργοστάσιο, τους ανθρώπους που το διοικούσαν ή δούλευαν εκεί, τα προϊόντα, τις διαδικασίες παραγωγής κλπ. να έρθουν σε επαφή με τον κ. Σησαμάκη στα τηλέφωνα επικοινωνίας στο κάτω μέρος του κειμένου.

**************
Ονομάζομαι Σησαμάκης Νίκος και η επιχείρησή μας «ΑΕΝΑΟΝ» έχει αναλάβει, εκ μέρους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, την συλλογή στοιχείων που θα αξιοποιηθούν στο Μουσειολογικό και Μουσειογραφικό σενάριο του Βιωματικού Κέντρου Αγροτικής Κληρονομιάς Ρόδου και στο Μουσείο Αγροτικής Κληρονομιάς Ν. Αιγαίου που είναι υπό σχεδιασμό στις Φάνες, και θα υλοποιηθούν με την αξιοποίηση του συνόλου των εγκαταστάσεων που συγκροτούν το παλιό εργοστάσιο της ΚΑΙΡ. 

Αναζητώντας στο διαδίκτυο πληροφορίες για τις Φάνες της Ρόδου βρήκα το blog σας και διάβασα με ενδιαφέρον την ανάρτησή σας για «Το παλαιό οινοποιητικό εργοστάσιο της ΚΑΙΡ στις Φάνες». 

Αναζητούμε για τους σκοπούς αυτούς τεκμήρια/μαρτυρίες (φωτογραφίες, συνεντεύξεις, ημερολόγια κ.ά.) που σχετίζονται με το εργοστάσιο, τους ανθρώπους που το διοικούσαν ή δούλευαν εκεί, τα προϊόντα, τις διαδικασίες παραγωγής κλπ. 

Ήδη βρίσκεται στην Ρόδο συνεργάτης μας για να καταγράψει το υπάρχον υλικό και έχουμε εντοπίσει πλούσιο υλικό στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου και στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. 

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν οι αφηγήσεις στις οποίες αναφέρεστε έχουν ψηφιοποιηθεί από κάποιον φορέα, αν υπάρχουν στο προσωπικό σας ή σε άλλο αρχείο, σε τι μορφή υπάρχουν και αν θα μπορούσατε να το διαθέσετε στην ΕΑΣΔ για το αξιοποιήσει, με αναφορά στο όνομά σας, στο εκθεσιακό σκηνικό. Γνωρίζετε ανθρώπους που έχουν αντίστοιχο υλικό ή φωτογραφίες κλπ. και θα ήθελαν να το αξιοποιήσουν σε μια τέτοια προσπάθεια; Γενικότερα αν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία μας ενδιαφέρει.

Τα τηλέφωνά μας είναι: Σταθερό: 2897041509
Κινητό: 6944331339
Θα χαρώ να επικοινωνήσουμε ξανά.
Σησαμάκης Νίκος
«AENAON»
Πολιτισμικό Εργαστήρι






















































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου